چاپ دیجیتال روی پارچه

صفحه اصلی چاپ دیجیتال روی پارچه

زمانی که موضوع چاپ دیجیتال مطرح می شود، چه در ذهن شما نقش می بندد؟سرعت؟کیفیت؟ نوآوری؟ در عصر حاضر چاپ دیجیتال در مسیر حرکت رو به رشد خود وارد حوزه های گوناگونی شده و بسیارگسترده شده است.

از این رو شاید دیگر نتوان حد و مرز مشخصی برای آن قائل شد. حضور فناوری چاپ دیجیتال در صنایع گوناگون، تغییرات و پیشرفت های بسیاری با خود به همراه آورده و باعث ارتقاء کیفی و تسریع فرایند کار شده است. در ادامه قصد داریم برخی از کاربردهای چاپ دیجیتال را در بخش ها و صنایع گوناگون مورد بازبینی قرار دهیم.

چاپ پارچه از شاخه های نو ظهور چاپ دیجیتال است که در انواع چاپ تخت، چاپ رولی و چاپ طاقه ای انجام می شود.

چاپ روی پارچه،  انواع مختلفی دارد: چاپ مستقیم، چاپ مقاوم، چاپ رنگدانه ای، چاپ دی اکتیو، چاپ اسیدی، چاپ پراکنده، چاپ تبلیغاتی.

به دلیل جذابیت های بصری بالا، بیشتر شرکت ها نام تجاری و تبلیغات شان را بر روی پارچه های پلی استری چاپ می کنند. این مواد پلی استری، شامل پرچم ها، بنرها، علامت ها، و طرح های گرافیکی کوچک می باشند.

دستگاه چاپ دیجیتال پارچه

در کل چاپگرهای دیجتال چاپ روی پارچه را می توان به سه دسته زیر تقسیم کرد:

1- چاپگرهایی با ظرفیت رنگ کم- سابلیمیشن

مانند ATP colour, Roland, D-gen, Mimaki Mouth

2- چاپگرهایی با فرمت بزرگ با ظرفیت متوسط

مانند Atexco, ATP colour, Roland, Durst, Vutek و سیسیتم های چاپ Hollanders)

3- چاپگرهای صنعتی با ظرفیت بالا

به طور مثال Atexco, Reggiani, Ms, Osiris, Stork, Konica, Minoltam, Zimmer

چاپ پارچه در انواع مختلفی طبقه بندی می شود:

چاپ مستقیم – چاپ مقاوم – چاپ رنگدانه ای – چاپ دی اکتیو – چاپ اسیدی – چاپ پراکنده – چاپ تبلیغاتی

در اواخر سال 1980، چاپ دیجیتال بر روی پارچه به عنوان جایگزین مطمئن برای اسکرین پرینت انتخاب شد و در اواخر سال 1990 با پیشرفت روز افزون صنعت چاپ، چاپ با جوهرهای سابلیمیشن با انرژی کم و چاپ با جوهرهای پراکنده مستقیم با انرژی بالا بر پارچه ها ممکن شد.
این پیشرفت در حالی حاصل شد که تا پیش از آن، چاپ با جوهرهای سابلیمیشن به این صورت بود که رنگ بر کاغذ انتقال در یک فرآیند جداگانه با استفاده از پرس گرما بر پارچه منتقل می شد.

چاپ دیجیتال در صنعت نساجی

دستگاه های چاپ پارچه با تکنیک جوهرافشان و در رنگ های بسیار متنوع علاوه بر روش های دیجیتال کلیشه سازی در این صنعت از روندهای رو به رشد در چاپ پارچه محسوب می شوند. علیرغم پیشرفت هایی که در فناوری های چاپ جوهر افشان بر روی منسوجات صورت گرفته اما هم چنان محدودیت هایی وجود دارد که بعضی از آنها به ماهیت این فناوری مربوط است. برخی از مزایا و معایب چاپگرهای جوهر افشان در صنعت نساجی عبارتند از:

برای نمونه گیری و تولیدات با حجم کم دیگر نیازی به استفاده از شابلون نیست. به این ترتیب تمام هزینه های آماده سازی, تولید و نگهداری شابلون، تهیه خمیر چاپ و ضایعات پارچه و جوهر حذف شده است.

  • عدم محدودیت در تعداد رنگ,
  • عدم محدودیت در ابعاد طرح,
  • کاهش فوق العاده زمان نمونه های چاپ شده بدون نیاز به آماده سازی به شابلون,
  • ایجاد و ارزیابی طرح توسط رایانه,
  • نداشتن هزینه های آماده سازی شابلون,
  • کاهش ضایعات,
  • کاهش هزینه کارگری و انبارداری,
  • دوستدار محیط زیست,
  • انعطاف پذیری و …

مشکل ثبت و محدودیت در ابعاد طرح وجود ندارد. مصرف انرژی و آب نیز کاهش یافته است. بر این اساس، فناوری چاپ جوهر افشان جهت تولید به هنگام و تولید سفارشی مناسب می باشد.

پایین بودن سرعت تولید، ثبات کم، گرانروی پایین جوهر، کوچک بودن حجم مخزن جوهر. همچنین پارچه های مورد مصرف باید به طور ویژه ای آماده سازی شوند. به علاوه جهت ثبات و دوام کافی، نیاز به عملیات تکمیلی بعد از چاپ وجود دارد.

قیمت بالای جوهر های مصرفی که در مقیاس صنعتی مقرون به صرفه نیست. همچنین در انتخاب ماده رنگزا هنوز رنگ هایی مثل صدفی, فلزی و سفید در دسترس نیستند. امروزه بعضی از شرکت ها چاپگرهای ارائه نمودند که قابلیت چاپ رنگ سفید از نوع رنگدانه را دارند.از آن جمله می توان محصولات شرکت کرنیت دیجیتال در زمینه چاپ بر روی پوشاک و چاپگرهای سری ویرتو از شرکت اسپاهل را نام برد.

دستگاه چاپ پارچه

چاپ دیجیتال بر روی پارچه با جوهر افشانی رنگ های مختلف بر روی پارچه صورت می گیرد. برای درج طرح های کوچک بر روی پوشاک اعم از تیشرت ها، لباس های زنانه، پوشاک تبلیغاتی یا درج طرح های بزرگ از این روش (چاپ دیجیتال) با نام اختصاری DGT  استفاده می شود.
به دلیل ارتباط بصری بیشتر، تمایل زیادی به تبلیغات و چاپ نام تجاری شرکت ها روی مواد پلی استری دیده می شود. شایان ذکر است که این مواد پلی استری، شامل پرچم ها، بنرها، علامت ها و طرح های گرافیکی کوچک می باشد.

چاپ دیجیتال در دکوراسیون داخلی

چاپ تابلوهای نقاشی و عکس, به روش جوهر افشان روی سطوح سخت مانند: ام دی اف, چوب و … همچنین روی سطوح قابل انعطاف مانند: بوم و کاغذ، کاربرد بسیاری در حوزه دکوراسیون داخلی امروز پیدا کرده است. علاوه بر آن استفاده از کاغذ دیواری هایی که به روش دیجیتال و به دلخواه سفارش دهنده با تصاویر درخواستی(سفارش4ی سازی) چاپ شده(تصور کنید اتاق کودکان را با عکس های چاپ شده از پرتره خودشان کاغذ دیواری کنید) از دیگر کاربردهای این شیوه در کسب و کار دکوراسیون داخلی به شمار می روند.